Doe je mee aan een onderzoek naar de Welzijnsmeter?

Doe mee aan het onderzoek naar de Welzijnsmeter voor naasten van (oudere) volwassenen met een psychische of psychiatrische kwetsbaarheid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Altrecht GGZ. De hoofdonderzoeker is dr. M.I. Zegwaard. Met behulp van dit onderzoek willen we controleren of de Welzijnsmeter meet wat we willen meten.

Het doel van de digitale Welzijnsmeter is om naasten te helpen de gevolgen van het geven van ondersteuning voor zichzelf inzichtelijk te maken. Met behulp van de uitkomsten kan de naaste beter inschatten of hij/zij zelf praktische of emotionele ondersteuning of hulp nodig heeft. Ook kan de uitkomst een eventuele hulpverlener een goed beeld geven over hoe het met jou als naaste gaat. Fit blijven is immers belangrijk.

Labyrint-In Perspectief vindt dit onderzoek belangrijk. Daarom vragen wij jou om mee te doen aan dit onderzoek. Want er zijn nog te weinig hulpmiddelen waarmee familieleden of naasten de gevolgen voor zichzelf inzichtelijk kunnen maken.

Naasten van iemand met psychische problemen vragen niet snel om hulp. Een van de redenen daarvoor is misschien wel dat ze de gevolgen voor hun eigen welbevinden en gezondheid onderschatten. Dat is jammer want dan zoeken ze daar niet of te laat hulp bij. Terwijl familie en naasten van (oudere) volwassenen met een psychische of psychiatrische kwetsbaarheid zwaarder belast zijn dan andere naasten die mantelzorgen.

Wij hopen dat je nieuwsgierig bent geworden en wilt meedoen aan het onderzoek.

Uitgebreide informatie over dit onderzoek en de deelname vind je in de informatiebrief.

Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar Labyrint-In Perspectief.